Over LoveInCare logeerhuis voor mensen met een vorm van dementie
home   /   activiteiten

Activiteiten logeerhuis LoveInCare voor mensen met een vorm van dementie (10)

Bent u nieuwsgiering naar de activiteiten van ons logeerhuis voor mensen met een vorm van dementie? Hieronder vindt u een aantal voorbeelden. Elke activiteit is natuurlijk vrijblijvend, maar wij stimuleren onze gasten wel om mee te doen als wij vanuit professioneel oogpunt denken dat zij er baat bij hebben. Ons voornaamste doel is onze gasten een fijne tijd bezorgen.

Wellness: Een beetje extra aandacht

Wellness: Een beetje extra aandacht

Handmassage of gewoon even de hand vasthouden.
Lichamelijk contact is belangrijk voor ieders welbevinden.
Leuk: Taart bakken en samen koken

Leuk: Taart bakken en samen koken

De dagelijkse start van de dag. Rustig even een bakkie koffie en bijpraten over dat wat iedereen bezig houdt. Mantelzorgers zijn ook altijd welkom. De taart bakken we natuurlijk zelf. Koken is een leuke bezigheid. Als gasten het leuk vinden koken we samen. Er zullen dus regelmatig momenten zijn dat de geur wordt gestimuleerd.
Actief en spontaan

Actief en spontaan

Wanneer er in de omgeving iets leuks te doen is, dan gaan we eropaf.
Gezelschapsspelen

Gezelschapsspelen

Spelletjes zijn leuk en goed voor de hersenactiviteit. We doen van alles zoals bijvoorbeeld kaarten, dammen, pim pam pet of schaken.
Creatief: Bloemschikken

Creatief: Bloemschikken

Versieringen maken die passen bij het seizoen of gewoon kortingsbonnen uitknippen of collages maken. Creatief bezig zijn stimuleert het aanwezigheidsbesef en is gewoon leuk.
Stimulerend: Dieren observeren

Stimulerend: Dieren observeren

Kippen voeren en dieren observeren is ook een stimulerende activiteit. De bewegingen van de dieren triggeren herinneringen en geven prikkels aan het brein. Bovendien is het gewoon leuk!
Stimulerend: Dierenverzorging

Stimulerend: Dierenverzorging

Het knuffelhormoon oxytocine maakt ons gelukkig. Knuffelen met dieren maakt dit knuffelhormoon in ons los. Daar waar mogelijk is zullen we dit stimuleren. Af en toe bezoeken we een collega-boer in de buurt.
Gezond: Buitenlucht

Gezond: Buitenlucht

Wij vinden het belangrijk dat onze gasten genoeg buitenlucht krijgen. Wij gaan daarom elke dag naar buiten om de dieren te verzorgen of we maken een wandeling.
Zinvol: Bewegen

Zinvol: Bewegen

Gymnastiek. In beweging blijven is goed voor de gewrichten maar het is natuurlijk ook gewoon leuk. Via een spel brengen wij onze gasten in beweging.
Spontaan: Herinneringen ophalen

Spontaan: Herinneringen ophalen

Herinneringen ophalen. Wij stimuleren de herinneringen door foto’s en muziek. We zingen oude liedjes of kijken tv-programma’s van toen.